Fråga: Hur funkar det att bygga en brygga i en vanlig vik i Mälaren?

Länkar till en välskriven artikel som tar upp det mesta du behöver veta inför ditt bryggbygge , den tar bla upp olika lov och dispenser , dom vanligaste bryggkonstruktionerna och deras för och nackdelar.

https://www.byggahus.se/bygga/bygga-brygga

 

Fråga: Hur länge håller en pålad brygga

Det beror på på flera aspekter, det som är mest avgörande är läget. En pålad brygga kan du använda upp mot 30-40 år med lite underhåll. Isen och dess krafter är det som förkortar livslängden mest,  många använder sig  av dränkpumpar och strömvirvlare men vi har hittat en lösning som vi anser vara bättre och mer energieffektiv.

Att använda en luftanläggning som håller bryggan/kajkanten isfri har på dom senaste åren blivit väldigt populärt. Det är en relativt ” billig ” investering för att skydda sin nya brygga och se till så att den står rak och fin i många år.

Kontakta oss så berättar vi mer !

Fråga: Hur lång tid tar det för er att bygga en brygga ?

En pålad standard brygga  på ca 40kvm tar för oss ca 7-10 arbetsdagar att  bygga.

Fråga: Hur långa pålar använder ni?

Hur långa stolpar vi använder varierar. Vi använder lufthammare för att slå ner stolp tills vi hittar pålstopp, detta för att förhindra att stolpar trycks ner av isen.

 

 

 

 

2 Comments

 1. Anders Selgeryd
  oktober 26, 2019

  Hej!
  Hur fungerar luftanläggningen till bryggstolpar? Vilket pris kan det landa på om jag behöver till tre stolpar?
  Jag har byggt bryggan på 9 st markskruvar varav 3 alt 6 st är i vatten (beroende på vattennivå) 3 st är stadigt nerborrade på land.
  //Anders Selgeryd

  Reply
 2. Frida
  januari 7, 2020

  Hej,

  vi letar efter någon som skulle kunna hjälpa oss att bygga ut vår befintliga brygga på Göholmen, Färingsö. Vi vill även ha hjälp med att göra en flotte till en bastu som väger 650 kg och som rymmer 6 personer. Den är ca 2×2,5 meter. Är detta något jobb som Ni skulle kunna och skulle vilja hjälpa oss med?

  MVH
  Frida Winroth och Per Lundberg

  Reply

Skriv en kommentar